Rendszer üzemeltetés

Eseménynaplók nyomonkövetése,
mentések kialakítása,
frissítések telepítése,
változáskövetés,
csoportházirend és
egyéb nyilvántartás.

Vírus és határvédelem

Központi vírusvédelem,
desktop vírusvédelem,
proxy szerver,
spam szűrés,
Linux tűzfal
kialakítása és üzemeltetése.

Szerverek és hálózat

Windows, Linux
szerverek telepítése,
Active directory,
Group policy,
fájlmegosztások menedzselése.

Távfelügyelet és tanácsadás

Hibabejelentő rendszer telepítése,
távoli felügyelet,
hibák elhárítása,
fejlesztési tanácsadás,
döntés előkészítés.

Rendszer üzemeltetés

IT infrastruktúra

Az irodai szerverek, hardverek, irodai programcsomagok karbantartása, telepítése. Szkennerek, nyomtatók beállítása. Adattárolók, archiváló eszközök telepítése, a szerverek fájlrendszerének arhíválása. Teljes körü IT szolgáltatás.

Szoftver, hardver tanácsadás

Meglévő infrastruktúrán szoftver, hardver leltár előkészítése, licencek nyilvántartása. Javaslattétel hiánypótlásra. Szűk keresztmetszet feltérképezése a hardver eszközök tekintetében. Bővítések, telepítések elvégzése.

...
Rendszer üzemeltetés

Eseménynaplók nyomkövetése, mentések kialakítása, frissítések telepítése, változáskövetés, csoportházirend elkészítése, szoftver és hardver nyilvántartás. Tiketting rendszer telepítése, testre szabása.

Sokan azt gondolják, ha egy eszközre feltelepítenek egy szoftvert, akkor az az idők végezetéig működni fog, amíg el nem romlik. Ez sajnos nem ilyen egyszerű! A feltelepített szoftvereket folyamatosan karban kell tartani, frissíteni, védeni és tisztítani kell. Az informatikai körülmények és fenyegetések egyfolytában változnak, így az eszközökön futó szoftvereknek is alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez és ezért a változást is nyomon kell követni.

Kis és középvállalkozások részére vállaljuk meglévő vagy új számítógéprendszer telepítését, üzemeltetését. Mentések kialakítását, adattárolók cseréjét, mentések tesztelését, ellenőrzését.

Tiketting rendszerként a Mantis nevű ingyenes hibakezelő szoftver használatát ajánljuk, melyet az Ön cégének a profiljára testreszabunk és magyarra fordítunk. Amennyiben Ön más rendszert kíván használni Jira, Topdesk, MiniCRM, vagy egyéb program, akkor azt állítjuk be az Ön igényei alapján.

...
Vírus és határvédelem

Központi vírusvédelem, desktop vírusvédelem, proxy szerver, spam szűrés, Linux tűzfal kialakítása és üzemeltetése.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy az Eset NOD32 vírusírtó és központi szervere az ERA szerver jól bevált védelmet nyújt a géppark részére, ezért mi ezt ajánljuk elsősorban, de nem zárkózunk el más megoldástól sem, ha az ügyfélnek valamilyen szempontból más vírusvédelemre van szüksége. Ezek összehangolását, rendszerként működtetését vállaljuk.

Szinte minden operációs rendszer rendelkezik beépített tűzfallal. A munkaállomások tűzfalainak beállítását központi csoportházirendből célszerű beállítani ahelyett, hogy egyesével minden gépen külön-külön állítanánk be. A cég informatikai határvonalát egy erre a célra használt lehetőleg Linux operációs rendszert futtató tűzfal géppel ajánlott leválasztani az internettől, még akkor is, ha a cég hálózatát a dolgozók távolról, otthonról használják.

Elvégezzük ezeket a beállításokat és teszteljük az internet felöl a tűzfal támadhatóságát. Az Ön kérésére tesztelhetjük a dolgozók felkészültségét is az esetleges adathalászat kivédésére.

...
Szerverek és hálózat

Windows, Linux szerverek telepítése, Active directory, Group policy, fájlmegosztások menedzselése.

Windows szerverek: 2012, 2016, 2019, azokon futó szolgáltatások: Active direktory domain, dhcpd, Group Policy, file szerver, share point, web szerver, print szerver stb... installálása, nyomkövetése. Automatikus változáskövetés kialakítása központi adatbázis létrehozásával, Központi nyomtatás beállítása, nyomtatók telepítése Group Policy (csoport házirend) segítségével.
Igény szerint Linux: Debian, Centos, Ubuntu, Zentyal stb...fájlszerver, print szerver DHCPD szerver, webszerver (Apache, vagy Nginix), docker telepítése és menedzselése.
Wifi hálózat kiépítése, strukturált hálózat üzemeltetése.

...
Távfelügyelet és tanácsadás

Távoli felügyelet, hibák elhárítása, fejlesztési tanácsadás, döntés előkészítés.

Folyamatosan monitorozzuk a rendszerét, figyeljük a felhasználók által beküldött hibajegyeket és ha kell, azonnal beavatkozunk és megkezdjük a hiba elhárítását.

Átalánydíjas szerződés alapján vállaljuk a géppark üzemeltetését, de egyedi problémák, fejlesztések megoldását is vállaljuk eseti megbízásos szerződéssel.

Amennyiben igényli a szolgáltatásunkat, egy helyszíni szemle után elkészítjük az Ön cégére szabott egyedi ajánlatunkat. Az alábbi email címen léphet kapcsolatba velünk: